DIY – Blomsterkrans

Lav din egen DIY blomsterkrans med vores guide

Måske har du set flotte kranse rundt omkring på husdørene eller på de sociale medier, og tænkt at det kunne blive så fint, hvis din egen hoveddør blev pyntet fint med sådan en krans?

Derfor har vi har her lavet en lille guide, så du nemt og enkelt kan lave din egen krans. Den kan du bruge flere steder, både som dørkrans, som pynt på dit bord på et fad, evt. med lidt levende lys, eller bruge den et helt andet sted, lige som du har lyst. En blomsterkrans kan pynte mange forskellige steder både indendørs og udendørs.

Det endelige resultat af din blomsterkrans

Vi starter med et billedet af den færdige krans, og håber denne giver inspiration så du har lyst til at lege med og lave din egen krans. 

Det er naturligvis helt op til dig, hvad du vælger at binde kransen af. Mulighederne er uendelige. Har du brug for en guide til at være de rette materiale at binde din krans af, så læs med herunder.

Blomsterkrans i røde og lyserøde farver

Start med at finde de materialer du gerne vil bruge til din dørkrans. 
Her har vi været i naturen og samle lidt forskelligt til kransen, og resten kan du finde hos din lokale blomsterhandler. 

Følgende er fundet i naturen:

  • Ellekogler
  • Tørre hortensia blomster
  • Sct. Hans urt 
  • Røde bær fra akselrøn
  • Små mini æbler 
  • Blade fra Acer, eller andre blade i rødlige efterårsfarver

Andre blomsterting der skal bruges:

  • En stor lyng
  • Eukalyptus

Andre binderiting der skal bruges:

  • Træpinde 
  • Vindseltråd/ståltråd på rulle
  • Halmkrans 
  • Trådsaks
  • Beskæresaks 
Materialer til blomsterkrans, halmkrans, lyng, ellekogler, sct. hans urt mv.

Når alle materialer er fundet, begynder du at arbejde med dem. 
Det hele skal klippes ud i små portioner, så det er nemt at binde når du først går i gang med kransen. 

Klip dine lyng af potteplanten, klip blade af ellekoglerne (hvis du ønsker det) og klip og fordel generelt alle materialer ud i mindre stykker. 
Lyngen er den, der er længst, alt andet klippes i ca. 5-8 cm. stykker. 

TIP: Når alt er klippet fordeler du alle materialer i 4 bunker, det er et tip til at få dine materialer til at række hele vejen rundt om kransen.

Så kan du se hvor tæt du kan binde kransen uden at løbe tør undervejs.

Når du er nået ¼ af kransen tager du en ny bunke i brug og sådan forsætter du. 

Bind din krans

Du starter kransen ved at binde din tråd et par gange om halmkransen og fæstne den. 
Derefter strammer du lige tråden til ved at tage den om kransen et par gange. 

Du er nu klar til at begynde at binde blomster på. 

Når du binder kransen, ligges alle blomsterspidser, med urets retning. De vil sige dine hænder arbejder mod uret, og det er også den vej tråden bindes om kransen. 
Når du er nået ¼ af kransen, tager du en ny bunke af dine materialer i brug og sådan forsætter du. Det er også her du kan nå at ændre på mængden af materialer, og vurderer om du har nok til hele kransen, eller om du skal binde om, eller klippe lidt mere, før du fortsætter.  

Du samler nu lidt forskellige blomster mellem dine fingre og placerer dem på kransen og binder herefter tråden om. På denne krans bindes kun på forsiden, da den skal hænge med bagsiden fladt mod døren, når den er færdigbundet (bagsiden er altså fri for blomster, og halmkransen vil kunne ses).

3 proces billeder hvor kransen bindes

Du fortsætter arbejdet hele vejen rundt til du når til slutningen af kransen. Her begynder det svære arbejde hvor du skal have løftet enderne fra din start på kransen, så du ligesom binder ind under det, og derved får en pæn afslutning på kransen. Det kræver lidt mere tålmodighed, men gør også at du ikke kan se hvor din krans er startet og sluttet, hvis du får skjult blomsterender og tråd under begyndelsen af kransebinderiet. 

Herefter strammer du til et par gange med tråden og får hæftet enden, så den ikke går op. 

Du klipper dine træpinde til og sætter dem i kransen, du kan nu sætte dine små æbler på træpindene rundt omkring på kransen efter dine ønsker. 

Færdig blomsterkrans til at pynte op med

Så er blomsterkransen færdig og klar til at bruge enten på en dør, på et fad på stuebordet eller noget helt andet, lige der hvor du ønsker. Kransen holder sig selvfølgelig mest frisk ude, hvor den kan suge naturens fugtighed. Indendørs vil den hurtigere tørre ud, da den ikke holdes frisk på samme måde pga. manglende fugtighed. 

Collage af den færdige blomsterkrans på hoveddør

Få mere inspiration til valg af blomster på vores kategori – årstidens blomster, det er nemlig kun din fantasi og smag, der sætter grænsen for kransens materialevalg og dermed kransens endelige udseende. 

Rigtig god fornøjelse.